diumenge, 2 de novembre del 2008

Avenc en algun lloc de la vall de Boi

Malgrat això dels forats no sigui sant de la meva devoció, quan aquests estan en entorns com aquest i la companyia s'ho val tot és una altre cosa...

Cal a dir que hi ha a la zona una regulació especifica pel que fa a la realització d'activitats ludico/esportives que cal respectar si no tens una autorització especifica per a la realització d'aquestes.
.
La precarietat dels equipaments es fa palesa aviat... després de des grimpar pels blocs de l'entrada trobem la primera instal.lació, un únic spit ben rovellat d'on es realitza el primer ràpel en la foscor... sort del carbur!

Seguim avall des grimpant per arribar al segon ràpel, el qual es reforça amb un pont de roca, doncs la instal.lació existent de cordinos és prou precària... aquest ràpel ens durà a uns sala que resseguirem fins al tercer ràpel.

....

Aquest tercer i ultim ràpel es en un pou vertical amb un merlet que també va caler reforçar, un cop realitzat ens trobarem en la gran sala on s'hi pot arribar també triant altres itineraris.



En aquesta sala ens trobem de nou amb el curs d'aigua que havíem deixat a l'entrada de l'avenc, i ja només cal seguir-lo per passos estrets i creuar una curta gatera per arribar a la ultima sala de la cova. En aquest punt un se n'adona de la capacitat d'erosió que té l'aigua en l'entorn per la quantitat de llastres despreses dels sostre. Fem alguna foto més i sortim per trobar-nos amb les magnifiques vistes de l'entorn.

Ha estat prou interessant, mai passaràs un dia sense aprendre una cosa nova... el Loren i el Yeti són uns pous de saviesa!

2 comentaris:

Xavi ha dit...

Ei Ricardu, no intentis enganyar-nos, que al costat d'aquests ronyosos baguetus segur que hi havien 2 o 3 relluents parabolts del 12! No em crec que et pengessis de tant ròniques instal·lacions. Està bé, però, que ens ensenyis els tingladus que es feien servir en èpoques ancestres per rapelar jeje...

Ricard ha dit...

Veus Antoniu, ni escoltes ni llegeixes fas com el Lluquet només mires les fotos ; ) Ja ho he escrit que varem reforçar-looooooos! Tinc una cosa preparada per penjar al blog que si que us durà a èpoques ancestres a tots aquells que rondeu les cuaranta primaveres je je... Ens veiem dissabte a l'ACNA!