divendres, 14 de novembre del 2008

Per als nostàlgics...

Gaston Rebuffat i Emilio Comici... aquests són noms que hem sentit en un moment o altre tots aquells que a banda de gaudir de les activitats a la muntanya també ho fem llegint la seva literatura.
.
Vaig fullejar per primera vegada alguna cosa d'en Gaston Rebuffat a la ja malauradament tancada llibreria La Pleta de Barcelona. Aquest personatge Francès revoluciona entre els anys 40 i 50 juntament amb d'altres escaladors les tècniques de l'alpinisme. Als 25 anys ja forma part de la Companyia de Guies de Chamonix. Destaquen les seves ascensions a l'Espolon Walker de les Jorasses, la Nord del mític Eiger, al Drú i Cervino. Asensió que s'exposa al vídeo. Mor als 64 anys d'edat de mort natural.
.

De n'Emilio Comici no n'havia sentit a parlar fins que vaig veure aquest vídeo. Arran d'això, i mogut per la curiositat i admiració vaig buscar i ... És tractà d'un personatge més recent que en Rebuffat. Aquest és original d'Itàlia amb una visió d'escalada especial que incidia molt en la vessant estètica i del moviment. Destaquen les seves asensions a Dolomites i el sistema de ràpel que porta el seu nom, una variant del conegut sistema Dülfer. Aquest va morir als 39 anys d'edat mentre realitzava un ràpel amb el seu sistema en una escola d'escalada.



Vaig trobar la sorpresa... van ser com molts d'altres, uns avançats dels seus temps. Gaudiu-ne!

3 comentaris:

XAVI CAPDEVILA ha dit...

Molt bé Ricard una mica de culturilla alpinística perqué "la neurona" no quedi atrofiada amb tant desnivell no està gens malament.De fet t'he de dir que jo només puc llegir llibres de muntanya i Tocando el vacio ( peli-reportatge quasi em va fer plorar ). Un que és sensible,ji,ji!

Ricard ha dit...

A mi també em va agradar molt, si senyor! Si llegueixes La Febre del cim plores segur!!!!!

Siau trempat!

Anònim ha dit...

També l'he llegit, acollonant, fa temps per això, però increible! Gràcies per la info de l'slide, estoy en ello, tinc un powerpoint molt interessant per tots els que fem rando!

Siau noi!