dijous, 15 de gener de 2009

Recerca en allaus

Fa uns dies i com molts d'altres ens vam aderçar amb el Ramonet a Masella, aquest dia però em va donar l'oportunitat de poder filmar el video que teniu més avall...una molt bona experiència!

Va ser el Subi, conegut per tots els amants de la muntanya per les seves incomptables i excel·lents aportacions en tot allò relacionat amb la seguretat i medicina de muntanya, que al arribar a l'estació ens va comentar que per Coma Oriola s'estaven desenvolupant unes jornades pràctiques que es fan anualment al Pirineu Català. Aquestes es desenvolupen i es centren en tot el referent a la recerca de víctimes d'allaus, i en les que els gossos tenen un paper tant important i sovint poc conegut.En aquestes jornades hi van intervenir grups de socors del Pirineu Català, Francès i del país veí d'Andorra.


L'activitat consistia en la localització de varies víctimes en una zona delimitada a efectes de simular un allau. La recerca es feia amb gossos encinistrats a tal efecte i amb la supervisó dels seus guies, els quals donaven les indicacions pertinents a l'animal en el moment que aquest ja havia localitzat a una víctima perquè continués el seu treball fins a la localització de la totalitat de les víctimes.

En la pràctica es van poder veure varies races de gossos. El que més em va sorpendre per la seva activitat i motivació va ser un Border Collie que recentment s'ha estat formant a França i que si no tinc mal entès està treballant amb el seu guia i amo en una estació d'esquí d'Andorra.Jo m'ho vaig passar molt bé, però en sé d'un que es desviuria per poder dedicar-s'hi amb el seu Border Collie...un gos que per cert es diu Drap!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei noi!!! quines fotos i video mes guapos. La que no m'esperava era la del Drap i jo! Molt guapa. A mes no en tenia cap d'aquesta edat.
Ja estaria be dedicar-nos a això. A mes estic segur que el drap val (q haig de dir jo).

Apa noi salut.

Ricard ha dit...

Eeeeei! Les fotos són de Targassone, encara en tinc alguna més del Drap. Dimarts te les passo! Jo n'estic del tot segur que també valdria el Drap...com més gros fos l'allau més disfrutaria!

Fins dimarts trempat!

Anònim ha dit...

IEP!! Vinc divendres. Me les pases q d'aquesta edat no en tenim masses. Apa noi paciencia q ja s'acava!!!
I quedat un border marro q no hi ha masses camades i ara en tens l'oportunitat.

salut