dijous, 27 de maig del 2010

Corriols per Calvinyà i Castellbó

Per sortir a córrer per la Seu d’Urgell tenim moltes alternatives, però n’hi ha dues que m’agraden especialment.

La primera ens duu a Calvinyà sortint del costat del cuartel de la Guardia Civil i pujant en direcció al pla de les Forques, aquest fa un bucle que és una molt bona alternativa a la pujada a la casa de la Mel que surt des del barri de Sant Antoni. Tota aquesta zona, i per le activitats que els militars de l’època hi feien, està plena de corriols que es creuen i s’uneixen entre ells.

La segona malgrat la conexia parcialment d’abans, l’he fet recentment aprofitant que ha estat senyalitzada amb tot detall i la tinc a tocar de casa. Sortim de Castellbó per enfilar-nos, tot seguint les senyals, fins a l’abandonada població de Sendes. La ruta està perfectament senyalitzada amb marques verticals de fusta i pintura de color groc. Per tornar a Castellbó i no repetir el camí ja fet, vaig optar per baixar per la ruta de la Serra Seca. Aquesta ruta va ser senyalada ja fa uns anys pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, però malhauradament el seu estat actual és una mica lamentable…



Des de la població de Sendes podem seguir caminant fins a la població de Solanell, també abadonada, (encara ho tinc pendent). Els que vulgueu gaudir d’un dia complert per la zona podeu acabar l’activitat amb un bon arròs de muntanya al càmping Butxaca de Castellbó… senzillament impressionant! Això sí, reserveu abans que està més que sol·licitat ; )