diumenge, 6 de juny del 2010

Cacos de la Seu d'Urgell a Martinet

Després de dies de córrer i caminar esperitat cara amunt a l’Arruix de Santa Fe, vertical Quiri i cronoescalada de Meranges, em va venir de gust trobar-me de nou amb el meu ritme de creuer (el wikipedia defineix creuer com a un viatge de plaer). I així va ser com d’un dia per l’altre vaig decidir-me per sortir a peu de la Seu i arribar fins a Martinet, lloc on em recolliria la Laia per tornar-me a la Seu en cotxe (ella és la meva assistència quan faig ruqueries com aquesta jejejeje).

Vaig preparar quatre fotocopies de mapes a mode de llibre de ruta i el gps per poder fer el track del recorregut. A grans trets l’itinerari triat va ser la Seu d’Urgell- Llirt (poble abandonat)- la Colomina- Estamariu- Bescaran- bordes de Carcolze- Aristot i per últim Martinet de Cerdanya, combinant corriols, pistes i algun petit tram d’asfalt per creuar la població de Bescaran i Aristot.

Els càlculs inicials no van ser gaire acurats... el recorregut total que vaig fer va ser de 42 quilòmetres i 2375 metres de desnivell positiu de cacos (caminar i córrer) pel nord de l’Alt Urgell. Per als que vulgueu fer el recorregut, he fet dues variacions en els trams més perdedors, ja que trenquen el ritme de l’activitat per el mal estat i dificultat de circular-hi i orientar-se. Aquestes dues variacions estan reflectides en la fotografia del track en color groc.



Els parcials aproximats van ser els següents: 09:20 La Seu d’Urgell, 10:15 Llirt, 10:44 les Colomines, 11:20 Estamariu, 12:15 Bescaran, 13:15 bordes de Carcolze, 14:37 Aristot, 16:45 Martinet.

És una bona activitat per a fer en un dia fent parada a Bescaran o Aristot per a dinar. Gaudiu-ne i ens veiem a les fotos!

6 comentaris:

xaviseu ha dit...

Ricard, estàs prou valent! com vas trobar el tram la seu-bescaran?

Xavi ha dit...

Bé, bé...les classes de cartografia i GPS van per bon camí. Però em de millorar una mica la resolució dels mapes. Et posarem un 8'5 de nota....

El profe.

Ricard ha dit...

Hola Xavi!

fins Llirt ho tenia controlat (hi sortim a córrer sovint), i després mirant els mapes de l'ICC.

Després de les Colomines hi ha un tram de prats que va ser una mica perdedor per arribar a Estamariu... vaig necessitar el soport del Legend ; ) D'Estamariu a Bescaran cap problema.

Per qualsevol cosa ja saps!

Salut

Ricard ha dit...

Xaviiiiii!

estic en procés d'arreglar el tema de la resolució de la foto del track... és tot un honor que "tu" em posis un 8,5 jejejje!

L'alumne ; )

Alfonso Gaston ha dit...

Ricardu, t'estas tornan tot un correcaminos. Bon entreno em sembla que no trigaras gaires dies a repetirla i pujarem una mica el "ritmo crucero" je,je

Ricard ha dit...

Alfons, ja en tinc una altre de preparada... de nou La Seu- Martinet però aquest cop per l'altre costat del Segre jejejje!

A veure si ens ho podem muntar a la feina i la fem plegats!

Demà al vespre "braves" a casa, si et ve de gust estàs convidat ; )

I compte amb "el profe" que ens vigila...