dimarts, 25 de febrer de 2014

Via Sioux Connection 265 metres 6a+/Ae


Ja feia temps que volia fer aquesta via, però mirant blogs per la xarxa no deixaven gaire bé la qualitat de la seva roca tipus crocanti, el Xavi Grané en la seva ressenya del 2009 posava un Atenció: Roca descomposta…  Mirant darrerament per internet vaig veure una piulada de l’octubre passat que deia que en les cinc primeres tirades la paret ja s’havia sanejat força a causa de les moltes repetcions, i que la roca no condicionava gens l’escalada.


El Nacho la setmana passada em va dir per anar a escalar plegats i ja només era qüestió de posar-s’hi.

L’accés és fa per la pista que surt a la dreta just a l’entrada de l’Hotel Can Boix de Peramola (Alt Urgell), és la mateixa pista que duu al sector de moda dels “elegidos” en això d’emparrar-se per les parets. Poc després de passar el sector esportiu del contrafort de Rumbau trobaren un petit aparcament a la dreta (per dos/tres vehicles) d’on se surt per un corriol que en deu minuts ens deixarà a peu de via.


En Nacho al primer llarg 

La via està sobradament equipada per apurar en lliure (18 cintes exprés). Reunions còmodes, però molt recomanable anar amb casc per si de cas. Té set llargs, els dos últims de tràmit per sortir per dalt i de rocam més precari. Nosaltres vam fer els cinc primers i després avall, els llargs guapos ja estaven fets.

Arribant a la segona reunió

Si es va amb cordes de 60 els rapels es poden enllaçar de la següent manera: de la 5a reunió a la 4a, d’aquesta a la 2ona i després a terra. Una de les nostres cordes era de mida indeterminada i vam fer un rapel més del compte jejejje!


Començant el tercer llarg

A destacar que la paret està prou neta si mires bé per on passes (no se’ns va trencar res) però com vagis una mica a lo garrulo encara pots fotre alguna llastra avall. 


Arribant a la quarta reunió

El 2on i quart llarg molt bons, 6a+ i 6a respectivament, alguna ressenya parla de més. El cinqué llarg encadenat amb corda per dalt i no crec que sigui més de 6b+, algun pas llarg i la roca més precaria de tota la via. Ens veiem a les fotos!

L'horta d'Oliana i el pantà de Rialb

Ens acabaven de donar una bona notícia per wats... bye, bye!