divendres, 28 de febrer de 2014

Via de l’Alpec 6c (o 6a Ae) Paret del Grau (Coll de Nargó)


El passat mes d’octubre, aprofitant que tenim a sobre el II Aplec d’escaladors de l’Alt Urgell, vam acabar d’equipar aquesta via de tres llargs, de tall esportiu i que ens farà gaudir d’un últim llarg de 5c prou guapo. De fet vaig voler equipar la via perquè cada vegada que feia la PQP veia aquella placa… ja la provareu!

Ressenya de la via

La via està totalment equipada amb parabolts. Les reunions no son rapelables i ens caldrà, un cop acabem l’últim llarg, anar a buscar a la dreta els rapels de la via Cainejo.

En l’equipament hi van treballar el meu cunyat el Pitu, el Guilla, el Xavi Grané (sempre és una aposta segura) i jo.

Un servidor foradant el desplom

La UEU ens va facilitar el material necessari per a l’equipament, la colla que estem equipant ultimament per l’Alt Urgell ja hem fet net amb la comanda d’aquest any, l’any vinent haurem de ser més previsors jejejje!

"Mano a mano" amb el Xavi Grané

El primer llarg de la via té una primera secció fàcil que farem per un diedre, per després sortir amb algun pas fí sota el desplom. En la sortida del desplom està concentrada la dificultat de la via, son dos passos d’apretar i un xapatge on la inflada de braços serà determinant per fer-lo o no. Aquesta seqüència es pot fer en Ae sense problemes.

Vam voler col·locar la primera reunió (dos argolles) prou alta per si s’acabava fent només com a un primer llarg i així evitar el rossament de la corda.

El segon llarg un cinquè d’anar fent i sempre amb bon canto pels xapatges. Ens pensavem que seria un nyap i encara va quedar prou bé, de tràmit però bé.

 La Gema sortint de la primera reunió

El tercer i últim llarg llàstima que no tingui quinze metres més, calari boníssim i canto a dojo. A mig llarg hem de mirar bé on anem i triar l’itinerari més franc…

Enllestint l'última reunió

Material: 11 cintes exprés, es pot fer amb corda simple ja que els rapels de la Cainejo son 25 + 25.

El Xavi Grané va anar-hi molt ben acompanyat uns dies després i va donar el seu vist i plau, apa ja podeu escalar-la!