dilluns, 29 de desembre del 2008

De nou al Pedraforca

Després de l’última sortideta amb la gent de Vielha vaig adonar-me que no trigaria en comprar els piolets, em va costar decidir-me... els X-Monster, els Nomic o uns Quark. Coneixent-me em pensava que caurien els Nomic però al final com vaig comprar amb seny em vaig decidir per els Quark, segur que em sobrarà piolet i podré fer més coses amb ells.

Vam adreçar-nos a la nord del Pedraforca sense saber que aquell dia allò semblaria la rambla, hi havia més de quatre cordades. Fins i tot ens vam trobar una assidu de la zona que ja és el segon any que ens vol instruir en la picada que tenen els piolets e-climb. El Gaston se’l mirava i com que ja el conec segur que devia pensar “que el garbo se demuestra andando”.

Vam començar el Xavi i jo fent Il.lusions d’Hivern on vam haver de fer una mica de cua doncs hi havia una parella d'Igualada que havien matinat més que nosaltres i s'hi havien posat abans. L’Alfons també va començar per aquesta cascada però sense fer cua... doncs anava com molts de nosaltres dormim aquelles caloroses nits d’estiu, a pelo!

Al segon llarg ens van deixar avançar-los i vam anar compartint llargs amb el Xavi, per acabar a la sempre agraïda però molt picada columna del Verdet. Mentre assegurava al Xavi i després de una horeta vaig veure com el Lion of the Pyrenees pujava com un sputnik per la via Somnis d'hivern, arriba amb el somriure característic que fa quan se sent fusfatinat...qui el coneix ja sap de que parlo. Després de les fotos a peu avall i tornem-hi!

Aquest cop triem l’itinerari anomenat cascada de l’Arbret fem el primer ressalt com quan dormim les nits caloroses d’estiu...uns amb més convenciment que d’altres. De nou el Xavi i jo ens encordem plegats i ell lliure com un ocell, a aquest noi no li agraden els lligams... Aquesta via té un segon llarg més difícil que l’anterior però igual de disfrutona. Els piolets nous m’han fet quedar més que bé! Ens veiem a les fotos...

3 comentaris:

Pere :-) ha dit...

Ieeeep!! Ricard i companyia, molt xules les fotos de l'escalada en gel al Pedraforca !! Algun dia potser tindré que provar-ho, almenys per poder fotos d'aquestes cascades gelades!! Tot i que, hem sembla que vindre a renyar-vos !! que és això de " a pelo ", al temps que corren " a pelo" ja no és pot fer res, je,je... Assegureu-vos i no correu riscos!!!

Salut i prudència !!!

Ricard ha dit...

Eeeeei Pere!

No has de patir pas que sóm gent amb seny...uns més que d'altres! Estàs convidat quan vulgos però amb protecció, que com tu dius "a pelo" avui en dia res de res. Tingues les pells a punt que ens veure'm la setmana vinent amb l'Anthony!

Salut i don...!

Xavi ha dit...

Això, pells a punt que hem de recuperar metres endarrerits. Aquesta setmana toca "mountain ski a tope".
I a veure quan anem a provar aquestes magnífiques eines a Gavarnie, que això del Pedra ja comença a quedar-se una mica curtet.
Siau!